Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ιστορία: Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας«Τ’ Αϊ- Γιουργιού» χωρίς Σύλλογο

        Μέχρι τα τέλη του 2016 ο πολιτιστικός σύλλογος «Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας» λειτουργούσε κανονικά και με πλήρη δράση. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1980*. Τελευταία εμφανίζει την εξής διοικητική σύνθεση: πρόεδρος Στύλου Όλγα, αντιπρόεδρος Πινακά Ελένη, γραμματέας Μαρνέλας Απόστολος, μέλη: Πάσχου Έλενα, Χριστινόπουλος Θωμάς, Στύλος Αθανάσιος: Γίνανε προσπάθειες για νέα διοίκηση χωρίς αποτέλεσμα.
Έτσι, εφέτος (2017) το πανηγύρι τ’ Αϊ-Γιουργιού γιορτάστηκε χωρίς την επίσημη παρουσία του πολιτιστικού συλλόγου. Κακό πράμα για το χωριό, δυσάρεστες συνέπειες για τη νεολαία της Σκοτίνας. Με το δίκιο της η Όλγα Στύλου βγάζει κραυγή αγωνίας για το μέλλον του τόπου. 

 «Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της ενορίας μας στα παιδιά των
χορευτικών τμημάτων του Αθανασίου Αναγνώστου. Δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό. Ακολουθήσατε την πρόσκληση του π. Ελευθερίου Βαστάζου και βγάλατε ασπροπρόσωπο για άλλη μια φορά το χωριό μας. Η προσπάθεια αυτή των παιδιών πρέπει να συνεχίσει. Ένα χωριό σαν την Σκοτίνα με τόση παράδοση και έθιμα πρέπει και επιβάλλεται να ξαναζωντανέψει τον πολιτιστικό μας σύλλογο**. Είναι κρίμα τα γύρω χωριά να προοδεύουν και μεις να μένουμε πίσω. Όσοι θέλετε να συνεχίσει η παράδοσή μας θα βρούμε τη λύση. Όλα γίνονται, θέληση πρέπει να υπάρχει».
 
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία (26 τρέχοντος) η Όλγα υπογραμμίζει:   «Όλα γίνονται για χατίρι του χοροδιδάσκαλου και γιατί λυπάμαι τα παιδιά μας που έχουν τόσα χρόνια χορευτικό πίσω τους και είναι κρίμα να μη στεγάζονται σε ένα πολιτιστικό. Είναι κρίμα, γιατί τα παιδιά με νύχια και με δόντια τα κρατήσαμε τώρα να χορέψουνε του Αγίου Γεωργίου».
_________

* Συμπτωματικά, και ο σύλλογος Σκοτινιωτών Θεσσαλονίκης «ο Καλλίνικος» ιδρύθηκε το 1980 με προσωρινή επιτροπή: Ιωάννης Καλιαμπός, Αθανάσιος Ζιώγας, Ηλίας Σαούλιας, Νίκος Καρκαφίρης και Ιωάννης Δήμου (Νικολός). Σήμερα παραμένει ανενεργός.
** Παλιότερα πολιτιστικοί σύλλογοι δεν υπήρχαν. Τα πανηγύρια κρατιούνταν από το ανθρώπινο μεράκι. 
---------- 
ΕΙΚΟΝΕΣ

                             1.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


                                   Ανάμεσα στους χορευτές διακρίνονται οι: α) Απόστολος Καλαμάρας, β) Αθανάσιος Γ. Συντριβάνης, γ) Αθανάσιος Θ. Συντριβάνης, δ) Αντώνης Καλαμάρας, ε) Ιούλιος Ντόπεσι, στ) Αλεξάνδρα Καλαμάρα, ζ) Μαριάνθη Θ. Συντριβάνη, η) Αναστασία Στύλου, θ) Κατερίνα Παραμύθα.


Όλοι μαζί. Φωτογραφία αναμνηστική

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Στο πανηγύρι παρούσες οι Αρχές


                                                 Ο κόσμος στο σεργιάνι

Σημείωση: το φωτογραφικό υλικό είναι της ´Ολγας Στύλου

1 σχόλιο:

 1. Ναι είμαστε εδώ
  Το συμβαλλόμενο μέρος προσεγγίζει και σκέφτεστε πώς να παρέχετε στα παιδιά σας καθώς και στην οικογένεια.
  Είμαστε ένας οργανισμός που χορηγεί δάνεια σε όσους έχουν ανάγκη και μπορεί να τους επιστρέψει.
  Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2000 ευρώ έως 100.000 ευρώ με επιτόκιο 3%.
  Είμαστε πολύ ειλικρινείς με τους πελάτες μας και μας αρέσει η εμπιστοσύνη;
  Η συσκευή μας είναι η ικανοποίηση και η ταχύτητα εμπιστοσύνης.
  Ακολουθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com
  Για όλα τα αιτήματά σας για χρηματοδότηση και επενδύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή