Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΙΕΡΑΤΕΙΟ: π. Διονύσιος

                    π. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΣΑΣ



 1. π. Διονύσιος Κουκουσάς, ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορδελιού.


2. Τιμητική αφιέρωση στον π. Διονύσιο από τον δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού  κ. Στάθη Λαφαζανίδη.

 

 

 

 

 

Υπάρχουν Σκοτινιώτες ιερείς που υπηρέτησαν εκτός Σκοτίνας.  Ένας από αυτούς είναι ο π. Διονύσιος Κουκουσάς. Έχω προσωπική πείρα για τον ιερέα αυτόν. Άκουγες -και ακούς- τον καλό "λόγο". Διέκρινα ότι ήταν προικισμένος από τις αρετές υπομονής, επιμονής και δραστηριότητας.

Υπηρέτησε α) ως διάκονος στον Σεβ μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Πολύκαρπο Λιώση (αρχές διεκαετίας 1962 και εξής) (*) και β) ως πρεσβύτερος στην ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Παρουσία εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών, γίνεται τιμητική αφιέρωση «για την 43ετή πολύκαρπη διακονία του τόπου».  Για την προσφορά του π. Διονυσίου στον χώρο της Μητροπόλεως-Σταυρουπόλεως, ο δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

 «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ξεχωριστή μέρα. Είναι η πρώτη φορά που τιμάται ιερέας του τόπου μας για την πολύχρονη και πολύκαρπη πνευματική και κοινωνική προσφορά για την πολυετή διακονία του στο λαό του Νέου Κορδελιού. Ο π. Διονύσιος, 43 χρόνια είναι παρών σε όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, στα μικρά, αλλά και μεγάλα και σε όλους τους αγώνες. 

Μας γνωρίζει «οικογενειακώς», μοιραστήκαμε μαζί του τις χαρές και τις λύπες μας. Πολλούς από μας, που σήμερα είμαστε εδώ μας βάφτισε …μας πάντρεψε τα παιδιά μας, αλλά και οι ευχές του συνόδεψαν αγαπημένα μας πρόσωπα στο μακρύ ταξίδι της άλλης ζωής. …Δήμος και εκκλησία συμπορεύονται. Αυτός ο λαμπρός ναός, στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα και αποτελεί κόσμημα της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μεταμόρφωση του Σωτήρος)  δημιουργήθηκε εκ θεμελίων και σε χρόνο ρεκόρ επί των ημερών του, με την συμμετοχή όλων μας. Όπως και ο ναός της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου και άλλα.…». (βλέπε περιοδική έκδοση «δημοτικά νέα» του δήμου (τεύχος 9, Απρίλιος 2007)

----------

* Προσωπικά, υπηρετούσα μαζί του στη Σιάτιστα: α. Γραμματεία Μητροπόλεως, β)  εκπαιδευτικός στη Μέση εκπαίδευση, Τραμπάντζειο οικοτροφείο και γ) ιεροψάλτης λαμπαδάριος στον Μητροπολιτικό ναό  Αγίου Δημητρίου. Πρωτοψάλτης ήταν ο αείμνηστος Σπύρος Μαϊδάνογλου.

---------- 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

 

 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

 

1984, 5 Αυγούστου: θεμέλια

 

 

1990, 4 Νοεμβρίου: εγκαίνια

 

 



Ο πρώτος στην πρώτη σειρά,  (αριστερά)  διακρίνεται ο  π. Γεώργιος Μπιλιάγκας, προϊστάμενος Ιερού του ιερού ναού Αναλήψεως Κατερίνης.



 

 

Ο Σεβ. μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ασπάζεται τον π. Διονύσιο.
 

 


 

 


 

 

 

Τιμητική αφιέρωση του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού προς τον π. Διονύσιο Κουκουσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου