Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΙΕΡΑΤΕΙΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΛΕΤΣΗΣ (1929-20.4.2021)

                                          Στη μνήμη του παπά Μιχάλη Βλέτση

                                και της πρεσβυτέρας Ελένης Οικονόμου

Στα νιάτα του ήταν ταπεινός (γεννήθηκε στην Άνω Σκοτίνα του Κάτω Ολύμπου από τους γονείς Κωνσταντίνο και Καλλιόπη). Ο βίος του κύλισε α) ως λαϊκός στην ποιμενική ζωή, β) ως κληρικός στην ποιμαντική και γ) ως απόμαχος στο κοινωνικό έργο.  

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑΟΥ. Την Κυριακή της 24ης Οκτωβρίου 2010 εγκαινιάζεται η αίθουσα τελετών του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας. Η αίθουσα κτίστηκε με δαπάνες του παπά Μιχάλη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αγαθόνικος με θερμά λόγια εξέφρασε τον έπαινο προς τον δωρητή του έργου και τόνισε τη σημασία της λαμπρής χειρονομίας του ιερέα. Στη συνέχεια ο παπά Μιχάλης απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος και με βαθιά συγκίνηση τόνισε τα εξής:

«Με την ευλογία σας, Σεβασμιώτατε, ας μου επιτραπεί να απευθύνω ένα λιτό, απλό χαιρετισμό στην εκλεκτή τούτη ομήγυρη.

Αγαπητοί,

          Ο θεός θέλησε να κρύβω μέσα μου ένα βαθύ πόθο, να προσφέρω, εγώ ο ελάχιστος, κάτι ωφέλιμο στη μικρή κοινωνία της Σκοτίνας. Το αποτέλεσμα το βλέπετε.

          Στην πράξη αυτή οδηγήθηκα από μεγάλο καημό για ανάμνηση της πολύ αγαπημένης μου πρεσβυτέρας Ελένης και όλων των συγγενικών προσώπων που έφυγαν από τη ζωή αυτή και πορεύτηκαν στους ουρανούς.

          Γνωρίζω την έντονη θρησκευτική ευλάβεια των συμπατριωτών μου. Τους συγχαίρω και τους ευγνωμονώ για κάθε τους συνδρομή. Τους παρακαλώ, όταν τελούν  μνημόσυνο των προσφιλών συγγενών και φίλων, να κάνουν καλή χρήση της αίθουσας. Να ακούνε τον εκάστοτε εφημέριο της ενορίας -τώρα τον παπά Λευτέρη- και τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους του ναού. Έτσι θα χαίρονται οι αδελφοί μας νεκροί, έτσι θα επωφελούνται και οι εδώ ζωντανοί.

Σεβασμιώτατε,

          Εύχεσθε προκοπή και ό, τι καλό στο ταπεινό τούτο έργο».

----------

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου